DOPRAVA ZDARMA

Cena matrace - vyplatí se zainvestovat?

ceny-matrace-ospaly-medved

Cena matrace - vyplatí se zainvestovat?

Jak je to s cenou matrací? Jaký je rozdíl mezi matrací za 3.000 kč a tou za 14.000 kč? Má význam investovat do dražší matrace nebo stačí levnější?

Výrobci matrací poskytují skutečně široký rozsah materiálů a vlastností. Neplatí zde, že drahá matrace je pro Vás vždy ta nejlepší a zároveň, že levná matrace bude nekvalitní. Matrace, která má složitou konstrukci a nejkvalitnější materiály vyjde samozřejmě dráž. A čím vyšší matrace, tím více je potřeba materiálu, to se samozřejmě promítne i do výsledné ceny.

Skutečně důležitou informací pro cenu matrace je váha pěny na metr krychlový. Čím hustší pěna, tím lépe dokáže reagovat na lidské tělo a lépe rozloží tlak.

  • Běžné pěny mají váhu okolo 28 - 32 kg / m3

  • Vysokoobjemové pěny mají váhu 45+ kg / m3 až 90 kg / m3. Což je trojnásobek běžné pěny.

Zpracování jádra je rovněž důležitý faktor při ceně matrace. Různé vložené bloky, tvarované vrstvy a průřezy můžou upravit tuhost matrace v jednotlivých anatomických zónách. Ale zároveň je konstrukce matrace složitější a tím pádem i dražší.

 

"Pokud máte vyšší rozpočet na investici do matrace, neváhejte se se poohlédnout i po dražších matracích. Sofitstikovanější konstrukce a vysokoobjemové pěny Vám totiž déle vydrží a přinesou lepší pohodlí a zdravější spánek."

 

Prémiové matrace mají kromě speciální konstrukce obvykle i vysokou vrstvu paměťové pěny. Běžné matrace standardně obsahují vrstvu kolem 3cm, kdežto prémiové matrace mají vrstvu paměťové pěny 5cm a více. Ne nezvykle může být jedna matrace konstruována dokonce z více vrstev paměťové pěny.

 

 

Další článek

potahy-matrace-ospaly-medved

Potahy matrace