DOPRAVA ZDARMA

K čemu slouží toppery, krycí matrace?

kryci-matrace-toppery-ospaly-medved


Na trhu je široká škála krycích matrací, takzvaných topperů. K čemu taková krycí matrace slouží? Jaký topper si vybrat na ospalymedved.cz?

Výhody použití topperu?

Potřebuje jednu lepší vrstvu na přistýlku, když přijede vaše návštěva? Máte na chatě starší matraci a chcete ji ještě používat? Máte doma zánovní matraci a chcete jí ještě o nějaký pátek prodloužit životnost a zlepšit váš spánek? Přesně k tomu slouží toppery.

Chcete prodloužit životnost vaší stávající matrace? 

Ještě vaše matrace není úplně zralá na výměnu, ale chcete si přidat komfort navíc? Nemá vaše starší matrace ty nejlepší parametry a chcete o nějaký rok prodloužit její životnost? Pomalu zapomínáte, jak pohodlná bývala vaše nová matrace, protože jste si zvykli na postupné snižování její podpory v průběhu času. V některých oblastech se může objevit nerovnoměrná proleženina. Umístěním topperu s paměťovou pěnovou na vrch matrace se docílíte zlepšení aktuálního komfortu vaší staré matrace.

Může topper nahradit novou matraci?

Přestože krycí matrace může o nějakou dobu prodloužit životnost matrace, kdy mírně opotřebovanou udělá opět o trochu robustnější a pohodlnější, může pomoct zmírnit tlak používaných pružin. Nezapomínejte, je to nakonec jen topper, neriskujete nakonec vaše zdraví a pohodlí, po vhodném čase investujte opět do plnohodnotné, kvalitní matrace.

 Jak najdete v dalším článku, Kdy vyměnit matraci. Z hygienických a mechanických důvodů, doporučujeme vyměnit matraci nejméně jednou za 8 let, pokud máte proležené důlky nebo potíže se zády, poraďte se s naším odborníkem o dřívější výměně. 

 

Které toppery matrace doporučujeme? 

 Topper Flex Wellnes
Topper FLEXI Wellness 

Luxusní vrchní (krycí) matrace z pružné pěny Flexifoam® vyšší střední tuhosti v pratelném potahu s gumovými pásky pro snadné přichycení i k vysokým matracím.

od 1790 Kč 
Topper Visco Wellnes 
Topper Visco Wellness

Luxusní vrchní (krycí) matrace z paměťové (visco) pěny střední tuhosti v pratelném potahu s gumovými pásky pro snadné přichycení i k vysokým matracím. 

 od 2 690 Kč
 
 
 

 

Už máte vybráno? S novou krycí matrací zlepšíte váš spánek a návštěvy také ocení vaši investici.